O vinu - Vina Strekelj

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Terra rossa, jerina, jerovica rodovitna rdeče rjava prst, ki iz trte Refošk nam daje vino Teran. Bogata z železovi oksidi in sestavljena iz različnimi kamninami. Prav ta različna sestava kamnin po vaseh, nam daje skupaj s terra rosso različne okuse v vinu. Vsaka vas ima svoj Teran, svoje vino.
Maceracija pomeni kontakt mošta z jagodno kožico. Maceracija je ena od faz pridelave vina na Krasu, ki daje vinu bogatost v okusih in polnost v telesu. Pri belih vinih poteka maceracija pet dni, pri rdečih pa od 7 do 15 dni. Vina pridelana s postopki maceracije se pije pri višjih temperaturah od 16 do 18 °C. 
Želja po pridelavi naravnih vin, kot so pred nami pridelovali naši očetje nam nalaga poti s tradicionalnim načinom pridelave, ki so se oblikovale skozi stoletja na Krasu. V naših vinih se izraža naraven način pridelave, kraški značaj, polnost, posebnost.
Teran pridelujemo po klasičnem tradicionalnem postopku in ga zorimo v lesenih klasičnih sodih in inox cisterna. Bela vina in zvrsti pa delno zorimo v hrastovih ali akacijevih sodih (barrique), delno pa v inox cisternah. 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni